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La Comtesse de Pazo Barrantes 2019
Épuisé

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Fiche technique

TypeVin blanc
Région
Cépages
Producteur
AllergènesContient des sulfites
Alcooli13,5%
Production :8 560 bouteilles

Quel est le goût de ce vin ?

Robe
Or jaune
Nez
Expressif / Nectarine / Coing / Thym / Aneth / Eucalyptus
Bouche
Avec du volume / Structuré / Complexe / Crémeux / Frais / Persistant

Consommation et garde

Servir entre 13º C et 14º C

Notations et médailles

201896 PK
201795 PK95 PN95 SK
201693+ PK
201593 PK
201492 PK
201393 PK
PK: ParkerPN: PeñínSK: Suckling

L'opinion des expertsL'opinion de Parker

The 2018 La Comtesse comes from a vineyard called Cacheiro, 1.4 hectares of their oldest vines (planted in 1965) that deliver lower yields and aim to showcase the aging potential of Albariño. The destemmed grapes were slowly and softly pressed in a pneumatic press, and the juice was let to settle and put to ferment in a 3,000-liter oak vat for some 60 days. The wine was kept in that vat for 12 months, the first two with lees, and then it matured in concrete for a further 12 months before bottling. It has 13.5% alcohol and a pH of 3.4 with seven grams of tartaric acid per liter, very good parameters for a great vintage. It has a bright golden color and a perfumed, complex and elegant nose, with depth and nuance with the complexity of time, moving away from the primary aromas and high acidity of the younger wines. The oak is neatly integrated (the oak is used, and they have reduced the time in oak by two months), and the wine has mellow acidity. It's velvety and elegant, clean, pungent and precise, sharp and electric, very fresh. It has complexity and youth, balance and ingredients to develop in bottle. Time is on its side. 6,672 bottles and 200 magnums were produced. It was bottled in April 2021. It was not released until June 2023, after a good couple of years in bottle. Prices have increased.

— Luis Gutiérrez (16/11/2023)Robert Parker Wine Advocate Millésime 2018 - 96 PARKER

Commentaires de nos clients

4,0/5
2 commentaires
Millésime:

Cave et vinification

Matériau de vinificationBois / Béton

Les vignobles

Âge de la vigne55 ans
SolSables / Granite
ClimatAtlantique

Le domaine

Pazo de Barrantes

Pazo de Barrantes

L'histoire du Pazo de Barrantes remonte au XVIe siècle et depuis lors le nom de la propriété a été lié à celui de la famille Creixell, propriétaire en Rioja de l'historique Marqués de Murrieta. Faisant partie de l'A.O. Rías Baixas, Pazo de Barrantes est un magnifique édifice auprès des 12 hectares de vignoble dans lequel l'albariño pousse sous un climat atlantique très doux et à la nette influence maritime. La cave insiste sur l'esprit de sa "sœur" de La Rioja, en contrôlant...

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