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Fiche technique

TypeVin rouge
Région
Cépages
Producteur
AllergènesContient des sulfites
Alcooli14,5%

Le vin

Un grand vin, élégant, qui nous fait découvrir le Tempranillo Peludo, variété autochtone de Sonsierra dans La Rioja produit par Señorío de San Vicente. San Vicente est élaboré selon un procédé artisanal. La vendange se fait à la main après une sélection des meilleures grappes dans la vigne. Il se révèle particulièrement enveloppé et harmonieux.

Quel est le goût de ce vin ?

Léger
Robuste
Souple
Tannique
Sec
Moelleux
Mou
Acide

Consommation et garde

Servir entre 16º C et 18º C

Notations et médailles

202093+ PK
201994 PK
201894 PK93 SK92 WS
201795 PN
201695 PN93 SK17 JR92 WS
201594+ PK96 PN93 SK90 WS
PK: ParkerPN: PeñínSK: SucklingJR: Jancis robinsonWS: Wine spectator

L'opinion des expertsL'opinion de Parker, Jancis Robinson et Suckling

2018 was a cooler year with rain during the harvest that made the grapes larger, and the 2018 San Vicente shows more fluid, a little lighter and with more polished tannins, a little more austere and less exuberant than the 2019 I tasted next to it. The wines reflect the natural conditions of the year, as the vinification (destemmed in oak vats) and élevage (20 months in new barrels) were the same. 40,000 bottles produced. It was bottled in July 2020.

— Luis Gutiérrez (14/07/2022)Robert Parker Wine Advocate Millésime 2018 - 94 PARKER

Smoky and leathery nose. Ripe palate, with quite chunky youthful tannins – dense and ripe with a sweet-leather note and excellent texture. Young and has good fruit concentration and intensity. Layered and long.

— Alistair Cooper (06/09/2021)JancisRobinson.com Millésime 2016 - 17 JANCIS ROBINSON

Fresh raspberries, blueberries, violets, stones, tar and rosemary on the nose. Some licorice and cloves. Full-bodied with supple tannins and fresh acidity. Lovely, velvety texture. Creamy finish. Tempranillo. Drink from 2022.

— James Suckling (14/10/2021)JamesSuckling.com Millésime 2018 - 93 SUCKLING

Commentaires de nos clients

4,7/5
15 commentaires
Millésime:

Le domaine

Señorío de San Vicente

Señorío de San Vicente

La familia Eguren a toujours montré un grand respect pour sa terre et, avec le Señorío de San Vicente, elle cherche à récupérer une variété autochtone pratiquement en voie de disparition : la Tempranillo Peludo. En quelques mots, le Señoría de San Vicente représente le projet d’élaboration d’un unique vin provenant d’un seul vignoble (le domaine La Canoca, 18 ha) et élaboré avec un seul cépage. La cave se trouve dans le village de San Vicente de la Sonsierra, enclave offrant...

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