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Château Lafaurie-Peyraguey 2018

Château Lafaurie-Peyraguey

2018
92-94+
PARKER
96
SUCKLING
16.5
JANCIS ROBINSON
Épuisé

60,80

/ btlle. 0,75 L

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Fiche technique

TypeVin botrytisé
Région
Cépages
Producteur
AllergènesContient des sulfites
Alcooli13,5%

Le vin

Ce 1er Cru est l'un des plus prestigieux de l'appellation Sauternes. Tout proche d'Yquem sur les hauteurs de Bommes, Le Château Lafaurie Peyraguey s'étend sur 32 hectares d'un magnifique terroir graves et d'argile. Son encépagement est composé de 90% de sémillon, 8% de sauvignon et le reste en muscadelle.

Quel est le goût de ce vin ?

Robe
Vieil or / Brillant
Nez
Agrumes / Miel / Poire
Bouche
Goûteux / Onctueux / Frais / Rond / Finale longue

Consommation et garde

Servir entre 9º C et 11º C

Accords mets et vins

Foie gras / Desserts / Faisan

Notations et médailles

202093-95+ PK96-97 SK16 JR
201992-94+ PK93-94 SK18 JR
201892-94+ PK96 SK16.5 JR
201795 PK97 SK16.5 JR
201695+ PK98 SK16 JR
201594 PK97 SK17.5 JR
PK: ParkerSK: SucklingJR: Jancis robinson

L'opinion des expertsL'opinion de Parker, Jancis Robinson et Suckling

The nose of the 2017 Lafaurie-Peyraguey explodes with bombastic tropical fruits, stone fruit preserves, spices and florals with honey-nut nuances and a waft of crushed rocks. The palate is rich, concentrated, spicy, layered and fresh, finishing long. The blend is 95% Sémillon and 5% Sauvignon Blanc.

— Lisa Perrotti-Brown (16/03/2020)Robert Parker Wine Advocate Millésime 2017 - 95 PARKER

Deep gold. Botrytis. Lots of sweetness but lots of subtlety too. Pungent lychee notes. Grainy texture promises well for the future. Still quite chewy.

— Jancis Robinson (10/11/2021)JancisRobinson.com Millésime 2019 - 18 JANCIS ROBINSON

A wine with fresh, clean botrytis influence and lemon curd, sliced apricot, dried apricot and apricot confiture. This has striking purity with such intense flavors of peach and apricot custard, apricot pastry and a very elegant and supple, fleshy-fruit texture with acidity that holds such freshness on the finish. Elegance and freshness meets power and purity. Concentrated in every respect – flavors, sugar and acidity. Drink now or age for a considerable time, as you prefer.

— James Suckling (20/12/2020)JamesSuckling.com Millésime 2017 - 97 SUCKLING

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