Mas Oller Picapoll Negre 2017 · L'acheter sur Vinissimus 50,75 €
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Mas Oller Picapoll Negre 2017

Mas Oller Picapoll Negre

2017
BIO
17.5
JANCIS ROBINSON

50,75

/ btlle. 0,75 L
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  • Assurance et garantie de remboursement
  • 4.78/5 Évaluation du Trusted Shops

Fiche technique

TypeVin rouge
Région
Cépages
Producteur
AllergènesContient des sulfites
Alcooli12,0%
Production :2 000 - 2 500 bouteilles

Quel est le goût de ce vin ?

Léger
Robuste
Souple
Tannique
Sec
Moelleux
Mou
Acide
Robe
Cerise / Pâle
Nez
Petits fruits rouges / Fines herbes / Épices / Notes fumées
Bouche
Harmonieux / Élégant / Long

Consommation et garde

Servir entre 15º C et 17º C

Accords mets et vins

verduras-y-hortalizas
Légumes
aves-y-carnes-blancas
Volaille et viande blanche
carnes-rojas
Viande rouge

Carpaccio de veau, Cochon de lait grillé, Champignons sauvages

Notations et médailles

201717.5 JR
201592 PK
PK: ParkerJR: Jancis robinson

L'opinion des expertsL'opinion de Parker et Jancis Robinson

The organic 2015 Picapoll Negre is produced with grapes from one specific vineyard in the centenary property Heretat Oller del Mas and was aged in French oak barrels for nine months. The color is really pale, and it's also quite light and ethereal with 12% alcohol. However, the oak seems more prominent than in previous vintages and kind of masks the wine a little, giving it a mainstream spicy and smoky profile. The core is red berries and wild herbs, with a pollen-and-honey thin patina. The palate has some fine-grained tannins and some oak-related flavors. 2,955 bottles produced.

— Luis Gutiérrez (27/04/2018)Robert Parker Wine Advocate Millésime 2015 - 92 PARKER

Tasted blind. Pale ruby colour. Delicate aroma of Mediterranean herbs, thyme and rosemary, over red and black plums. Very ethereal texture, with lots of softness and finesse. Vivid acidity and fine-grained tannins, the scrubland herbs come again at the back palate. It has an oaked finish. Beautiful and precise bottle of wine, an extremely delicate burgundy-like expression.

— Ferran Centelles (30/01/2021)JancisRobinson.com Millésime 2017 - 17.5 JANCIS ROBINSON

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L'élaboration

Matériau de vinificationCiment / Amphores / Bois
Durée de l'élevage9 mois
Type de boisChêne français

Les vignobles

Vinya Margenat

Âge de la vigneEntre 15 et 20 ans
SolLoam argileux
ClimatContinental à influence méditerranéenne
RendementsRendements très faibles
OrientationSud-est
Surface1 hectares